Saturday, January 17, 2009

Despre dragoste (2)

"Dragostea este....cand spui cuiva ceva rau despre tine...si ti-e frica ca n-o sa te mai iubeasca din cauza la ce ai spus...si apoi cealalta persoana te surprinde, iubindu-te chiar mai mult! "

Samantha (7 ani)


Adesea se intampla sa ne indragostim de cineva pentru ca (ni se pare ca) este intruchiparea idealului pe care il cautam. Si acordam acelei persoane multa incredere, si investim sentimente, emotii si sperante in acea relatie. Si credem ca e relatia perfecta, ca totul e asa cum am visat...
Si, la un moment dat, persoana respectiva spune sau face ceva ce nu se incadreaza in scenariul nostru de relatie perfecta/iubit perfect.

Ok, si intrebarea mea acum e: ce inseamna iubirea de fapt ? Atasamentul ala de o persoana care joaca rolul perfect din scenariul scris de noi dinainte ? Inseamna confortul si linistea oferite de o relatie armonioasa, fara provocari, fara greutati...fara semne de intrebare ?
Sau poate inseamna puterea de a ierta atunci cand celalalt greseste, si intelepciunea de a invata din propriile greseli si curajul de a cere iertare la randul tau, daca ai gresit ?

1 comment:

Anonymous said...

Invata-ma ce e iertarea, iar eu te voi invata ce e increderea.
Iubirea e atunci cand dincolo de ultima farama de credinta in cel de langa tine, arunci franghia si-l ajuti sa-si gaseasca drumul spre tine.
Iubirea e atunci cand stii sa lasi din tine definitia iubirii si sa o creati impreuna.
Iubirea e atunci cand traiesti cele mai frumoase clipe ...
Iubirea e atunci cand traieste cele mai triste clipe...
Iubirea e atunci cand o simti prin el si el prin tine, si impreuna prin voi...