Thursday, January 29, 2009

666

In ultima vreme se dezbate tot mai des si mai zgomotos subiectul implanturilor de cipuri biometrice. Citind recent o "parere aproape oficiala a BOR" pe aceasta tema am ramas totusi cu o mare dilema: cum ar putea un lucru fizic, material, exterior si artificial sa aiba puterea de a ma (des)fiintza pe mine ca fiinta spirituala ???!!!

Citind articolul respectiv cu mare interes nu am putut sa nu remarc o contradictie in ideile prezentate de profesorul parinte legate de natura noastra divina si aceste implanturi.
Pe de-o parte se afirma ca "omul este o icoană, existenţa lui reală nu e determinată de elementul creat din care este făcută icoana." Dar se continua totusi cu ideea ca "a permite ca chipul nostru să fie „clonat electronic” şi înregimentat în cip-uri (...) din punct de vedere moral este un sacrilegiu, sau cel puţin o desacralizate, întrucât se petrece o coborâre a dimensiunii spirituale, respectiv a chipului iconic uman, într-o folosinţă strict materială şi terestră. Or, chipul nostru aparţine arhetipului divin, adică lui Dumnezeu."

Pai daca suntem icoane, si nu materialul din care sunt facute icoanele ca obiect, cum ar putea ceva sau cineva din exterior sa ne modifice esenta ?!

Daca imi scriu pe frunte cu pix-ul "666" inseamna ca m-am lepadat de Hristos si sunt cu satana ?! Dar daca imi desenez o cruce, inseamna ca sunt mai credincioasa si mai sfanta ?!

Ok, nu sunt de acord cu aceste implanturi din multe alte motive. Insa de aici pana la a sustine o campanie cu iz de apocalipsa e cale lunga.

Poate ma convinge cineva care e mai priceput ca mine. Pe mine una atata ma duce mintea :)

5 comments:

Anonymous said...

Nevoia omului de a replica orice e mai mare decat cea de a pastra lucrurile neatinse.
Omul isi 'cloneaza' nevoile, durerile, suferintele,iubirile...de ce sa nu se cloneze si pe sine?

In cele din urma, omul e cel mai avansat sistem de pe pamant, si in esenta ,guvernat de legi, stari si nevoi,care se pot traduce foarte usor in functii variabile program.

Era una din discutiile cu colegii mei de la informatica, si printre altele, sunt ferm convins ca in cel mult 10-15 ani, primul cyborg va cohabita cu oamenii.
Ori, legendele apocaliptice din filme ca Robocop, Terminator sau Gattaca(daca bine`mi amintesc titlul) pornesc de la fapte reale.
Fizica si biologia ne permit deja sa cream fiinte care sa nu aiba suflet.
Si totusi...fiinte, sub auspiciul ca animalele nu au suflet, si totusi ofera caldura, oare nu e posibil sa fie creata o clona cibernetica si sa ofere caldura la randul ei,mimetic vorbind?
Eu cred ca da...

anamnesys said...

se spune ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. si daca atributul esential al lui Dumnezeu este capacitatea de a CREA, atunci e firesc ca si omul sa isi doreasca sa poata sa faca acest lucru...numai ca noi oamenii nu putem insufla duhul divin in ceea ce cream...

Anonymous said...

Cand dai nastere unei fiinte, nu tu ii daruiesti sufletul. Si nici nu i`l definesti. Asta Dumnezeu o face, Natura, Gheea, cum vrei sa denumesti forta care guverneaza asupra intregii existente.
Doar pentru ca nu iese dintr-un ou,dintr-o placenta, doar pentru ca nu e subiectul iubirii efective dintre un barbat si o femeie, face o clona sa fie fara suflet? NU CRED.
Nu exista 2 fiinte la fel. Chiar si o clona, oricat de mult ar incerca, nu poate ajunge 100% ca si cel din care a fost conceput.
Animalele se inmultesc prin diviziuni si regenerare de cand lumea si pamantul. Ce anume poate impiedica pe om sa o faca?
Ori, ca Fii ai lui Dumnezeu, DATORIA NOASTRA suprema este de a ingriji Creatia Lui si de a o propaga in timp. Asa cum putem si stim.
Sa nu mai vorbesc de potentialele beneficii din astfel de fenomene.
Dar deocamdata...consider sa o fiinta nu trebuie sa se nasca neaparat intr`un uter pentru a avea suflet. Si copii nascuti in vitro sau mentinuti in lichid amniotic FARA o gazda umana au suflet.
Nu conteaza de unde vin...conteaza unde se duc. Sufletul e acea parte din om care ii ofera caldura,iubire, nevoie, putere si ratiune ...

anamnesys said...

exact ce ziceam: nu noi insuflam divinul. by the way, eu cred totusi ca animalele au suflet :)

anamnesys said...

http://www.chip.ro/stiri/diverse/pasapoartele_biometrice_noi_oportunitati_pentru_furtul_de_identitate/15192