Friday, December 19, 2008

A venit si aici Craciunul

Am fost miercuri seara la un concert de colinde. Am mers mai mult pentru ca era organizat de Dan Puric pentru care am o mare admiratie si un respect deosebit.

Omul asta e un fenomen. Are o carisma deosebita si fiecare vorba a lui iti merge drept la inima. Energia pe care o degaja e aproape palpabila. Prezentarea pe care a facut-o fiecarui grup de colindatori a fost plina de intelepciune si emotie ... iar asta in ciuda faptului ca baiatul de la sunet vorbea non-stop la mobil si facea microfonie (n-ai cu cine, dom'le...)

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost un grup de maicutze care a cantat colinde scrise de detinutii politici din vremea comunistilor. Cel mai dureros de frumos colind a fost acela in care Radu Gyr povestea ca A venit si aici Craciunul... aici adica in temnita...M-am cutremurat gandindu-ma cum acesti oameni carora li se intampla o mare nedreptate si un groaznic surghiun, au avut totusi taria si puterea de a crede in Dumnezeu, de a cere iertarea pacatelor si alinarea durerilor... rugandu-se pentru mantuirea sufletelor.

Oamenii astia chiar au fost niste martiri si sacrificiul lor n-ar trebui uitat niciodata, ci pus in manualele de istorie, pentru ca sacrificiul lor nu a fost unul personal, ci a fost o jertfa spirituala adusa acestui popor...

No comments: