Friday, April 3, 2009

Dragoste cu gust de ceapa

Se spune ca dragostea trece prin stomac.
Stau si ma intreb daca nu trece oare si prin pereti, prin masa, prin farfurii, tacamuri, fata de masa, scaune, tablouri, mobila, covor, decor si context: o fata de 20 si un pic de ani, de curand implicata intr-o relatie amoroasa cu un baiat de 30 fara un pic de ani (baiat pe care il cunostea de ceva vreme, dar cu care fusese doar prietena) e asteptata de noul iubit acasa la el, cu mancarica calda: tocanitza de ceapa.
Dilema fetei: cum sa refuze invitatia fara sa bata la ochi ?! Pentru ca ei ii place ceapa. Si adora tocanitza de ceapa ... DAR nu asa ! Nu atunci cand este gatita de un barbat. Si nu cand barbatul ala e iubitul ei. Si nu cand a gatit-o pentru ea. NU !!! Clar NU !!!
Pentru ca nu e romantic :) Este, ca sa o citez: "cah!"

Adica nu se incadreaza in tiparul ei de cina romantica.
La 'carte' scrie ca o cina romantica are loc in urma unei invitatii surpriza, e asortata cu un buchet de flori si se petrece la un restaurant fitzos unde entre-ul e compus din ruccola con parmeggiano (pt. neinitiati: cateva frunze de papadie peste care s-au imprastiat niste firimituri de branza parmezan) apoi felul principal, un carpaccio de vitel in sos de vin roshu, iar la desert un tiramisu sau poate o panacotta...?

Sincer, eu m-as fi multumit si cu o tocanitza de ceapa.
Asa sunt eu, mai modesta de fel :)

No comments: