Wednesday, May 27, 2009

Suflet-pereche

Oricat de idealista as fi fost, nu pot sa spun ca am crezut vreodata cu tarie in teoria sufletelor pereche. Cel putin nu in varianta clasica, care spune ca fiecare dintre noi avem un suflet-pereche pe lumea asta si doar cand il intalnim ne vom simti impliniti si fericiti...

Varianta mea a acestei teorii era ca 'suflet-pereche' iti poate fi nu doar o persoana (eventual de sex opus si cu care sa traiesti o poveste romantica), ci oricine apare la un moment dat in viata ta - indiferent de sex, varsta, orientare politica sau culoare a pielii - si alaturi de care sa impartasesti emotii si trairi pe care numai sufletul le poate simti si intelege. Si nu e musai sa fie o singura persoana. Poti avea mai multe suflete-pereche :)

Ei bine, de curand am revizuit aceasta teorie si am ajuns acum - cel putin pana la incheierea editiei - la concluzia ca exista un suflet-pereche, o persoana deosebita (si doar una!) alaturi de care sa traiesti ceva ce nu ai mai trait inainte (si nici nu vei mai trai dupa). Iar tot ce ai trait inainte, tot ce a simtit inima ta pentru o persoana sau alta, orice zambet si orice lacrima, a fost o experienta si o lectie de viata, ceva ce trebuia sa se intample pentru ca tu sa cresti (in primul rand spiritual) si sa fii pregatit pentru ce urma.

No comments: