Thursday, November 13, 2008

Gropile din asfalt si stelele de pe cer

Romanica este locul acela de basm in care esti etern fascinat de ce se intampla in jurul tau.
Nervii ne sunt tociti zilnic ba de bordurile fara trotuare, ba de functionarii acrii, ba de cozile la care stai sa iti platesti ratele la banca, ba de inghesuiala din metrou si aglomeratia din trafic...si lista ar fi lunga, dar nu vad rostul expunerii ei aici, din moment ce majoritatea dintre noi traim acelasi sentiment al isteriei colective.

Nu cred ca prin alte parti umbla cainii cu covrigi in coada, dar totusi, parca ca la noi, la nimenea...

Si daca de fapt ne place situatia asta in care suntem ? Daca ne-am obisnuit asa, si ne simtim confortabil in zeama asta caldutza...? Daca ne place doar sa ne plangem de una si de alta....ca nimic nu merge, nimic nu se rezolva, totul e impotriva noastra ? Nu e mult mai simplu si mai comod sa critici decat sa lauzi ? Nu e mult mai simplu si mai comod sa astepti ca guvernul sau primarul sa vina sa iti faca un pod sau o casa, decat sa pui tu mana singur sa faci ceva pentru tine si ai tai ?

Daca noi nu facem nimic sa schimbam situatia asta, atunci cine o va face ??? :(

Daca mergi la o banca si esti dezinformat cu privire la taxele pe care le ai de platit pentru credit, de ce nu depui o sesizare ? Daca farmacista te repede si iti raspunde arogant, de ce nu trimiti o atentionare la Serviciul clienti ? Daca soferul de RATB te injura si iti inchide usa in nas in statie, de ce nu contactezi serviciul de relatii cu publicul ? Daca dealer-ul de piese auto iti vinde o piesa contrafacuta care se defecteaza dupa o zi, de ce nu te duci peste ei sa faci scandal, sau de ce nu faci o plangere la politie ?
A, stai, stiu de ce: e mult mai ushor si mai confortabil sa incepi sa te plangi in fata prietenilor, eventual sa injuri si sa iti bagi p**la in el de neam si tzara.....sa joci rolul de victima si toata lumea sa te mangaie pe crestet si sa te compatimeasca.

Adevarul e ca asta a devenit o boala nationala: fatalitatea. Avem o mentalitate de ratati si ne meritam soarta pentru ca ne complacem !!! :(

Ii admir sincer pe cei care traiesc ca si mine in Romanica dar au totusi puterea de a ridica privirea de la gropile din asfalt catre stelele de pe cer...

Unii prefera sa vada jumatatea goala a paharului....altii pe cea plina.

Dar oare nimeni nu vede paharul pe de-a-ntregul lui, si cu jumatatea plina, si cu cea goala ????

No comments: