Monday, January 25, 2010

A stii sau a nu stii...?

De fapt, cred ca intrebarea corecta ar fi mai degraba "Ce faci cu ceea ce stii ?"

Cica era un om care L-a rugat pe Dumnezeu sa ii dea darul de a intelege graiul animalelor. Si L-a tot rugat pana ce Dumnezeu a cedat insistentelor si i-a facut pe plac omului. A doua zi de dimineata, pe cand era in curte, aude cocoshul vorbind cu cainele: "maine o sa moara vaca stapanului". Auzind acestea, omul nostru se grabeste cu vaca la targ si o vinde, luand niste bani buni pe ea. In dimineatza urmatoare, il aude iar pe cocosh ca ii zice cainelui ca "maine o sa moara calul stapanului". Fuge de indata la targ si vinde calul. Multumit de banii luati, se intoarce fericit acasa. A 3-a zii de dimineata in aude pe cocos vorbind cainelui: "maine o sa moara stapanul, omorat de cei pe care i-a inselat si carora le-a vandut animalele care au murit a 2-a zi".

Pe-un picior de rai, pe-o gura de rai...dar povestea asta o stiti deja. Si stiti si ce a facut ciobanashul nostru la auzul vestii mortii sale iminente prevestite de mioara.

Morala: conteaza ce faci cu informatia pe care o primesti.
O filtrezi prin inima sau prin minte/ego...? Actionezi in interesul tau egoist sau ii ajuti pe altii, ii pazesti, ii previi ... si lasi Universul sa isi urmeze cursul, cu credinta ca stie Dumnezeu mai bine cum merg lucrurile...?

No comments: