Saturday, February 6, 2010

Povestea celor 3 copaci

A fost odata ca niciodata un deal. Pe dealul acesta cresteau trei copaci inalti. Cum e vorba de o poveste, copacii aveau si ei visurile lor, pe care si le povesteau unul altuia. Primul a spus:
-Eu vreau sa fiu transformat intr-o corabie, sa duc pe mare printii si printesele lumii.
-Eu, zise al doilea copac, as vrea sa fiu transformat intr-un sipet, care sa tina comorile cele mai de pret si cele mai mari, ale lumii.
-Eu, zise ultimul copac, vreau sa ajung cel mai mare si cel mai falnic copac, de pe dealul asta si sa se uite toti oamenii cu respect la mine.

Intr-o zi au venit taietorii de lemne. Primul copac jubila cand a fost taiat, caci se vedea cea mai mare corabie construita vreodata. Al doilea la fel, caci se vedea o lada plina cu aur curat. Al treilea era ingrozit, dar a fost si el taiat. Primul copac a fost dus intr-un sat de pescari si transformat in cateva barci de pescuit. Al doilea, in loc de lada cu comori a fost facut iesle pentru animale. Al treilea a fost taiat in doua bucati si lasat intr-un grajd vreme de multi ani. Visurile copacilor pareau sa fi fost sfaramate. Comorile, corabiile si semetia, pareau acum atat de departe.
Dar... Peste ani, o femeie insarcinata nu a avut unde sa nasca si a nascut in ieslea facuta din trunchiul primului copac. Mai tarziu, fiul ei a iesit pe mare int-una din barcile facute din trunchiul celui de-al doilea copac si s-a facut furtuna mare. El a spus furtunii sa stea si furtuna L-a ascultat. Dupa o vreme, omul acela a carat in spatele lui lemnele facute din cel de-al treilea copac, si a fost rastignit pe o cruce facuta din lemnul acestuia.
O iesle poate sa tina cea mai mare comoara, o barca de pescuit poate sa-l transporte pe cel mai mare rege, iar doua lemne pot fi cel mai inalt si cel mai falnic copac vazut vreodata.

No comments: