Friday, February 27, 2009

Nu te mai obosi

sa imi trimiti o raza de soare.

Am gasit-o deja.
Are gust de crema englezeasca iar deasupra pluteste ushor o bezea moale ce ti se topeste in gura...Are sclipiri de culoarea zmeurei...



p.s. and yes, it's one of those little things we call 'better than sex' (prietenele stiu de ce!) ;)

Wednesday, February 25, 2009

Never give up !

Chiar daca pare imposibil.
Chiar daca ceilalti vor rade de tine.
Chiar daca iti va fi greu.
Chiar daca iti va lua timp.
Chiar daca te vei chinui.
Chiar daca nu vei reusi din prima.
Chiar daca te vei enerva.
Chiar daca ceea ce iti doresti te va pune intr-o situatie dificila.

NU RENUNTA !!!!
distractia merita toti banii :))

Maxima zilei

Niciodata nu te certa cu un idiot.
Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta !!!!


:))

Tuesday, February 24, 2009

De ce mint barbatii

" Intr-o buna zi, unui taietor de lemne ii cazu securea in apa.Omul se puse pe jelit pentru ca-si pierduse singurul lucru cu care putea sa-si castige existenta.Vazand acestea, Dumnezeu apare langa apa si-l intreaba care este cauza disperarii sale. Omul ii explica situatia si Dumnezeu plonjeaza in rau si revine cu o secure din aur masiv.- Asta e securea ta, omule? il intreaba el.- Nu, raspunse taietorul de lemne.Dumnezeu intra din nou in apa si se intoarce cu o secure numai din argint.- Asta e securea ta? intreaba el din nou.- Nu, raspunde din nou taietorul de lemne.A treia oara Dumnezeu revine cu o secure de fier.- Asta e securea ta?- Da, asta e, ii raspunse de data aceasta taietorul de lemne.Dumnezeu, miscat de onestitatea omului ii face cadou toate trei securile si taietorul de lemne se intoarce fericit acasa.Cateva zile mai tarziu acelasi taietor de lemne se plimba pe malul raului cu nevasta sa. Dintr-odata aceasta cade in apa. Cum omul se puse iarasi pe plans, Dumnezeu aparu din nou intrebandu-l care-i este necazul.- Nevasta mea a cazut in apa, ii raspunse taietorul de lemne printre suspine.Atunci Dumnezeu sare in apa si apare cu Penelope Cruz in bratze.- Asta este nevasta ta? intreaba el.- DA! urla omul.Atunci Dumnezeu, furios, il lua la bani marunti:- Indraznesti sa ma minti?!! Ar trebui sa te blestem pentru vecie!!Atunci taietorul de lemne incepe sa-l implore:- Te rog, Doamne, iarta-ma! Dar cum altfel puteam sa raspund?! Daca spuneam "nu" la Penelope Cruz , data viitoare mi-o aduceai pe Catherine Zeta Jones. Si daca si atunci as fi spus "nu", a treia oara mi-o aduceai pe nevasta-mea. Si daca de data aceea as fi spus "da",mi le faceai cadou pe toate trei, dar eu sunt un om nevoias si n-am de unde sa hranesc trei femei.Acesta este motivul pentru care am raspuns cu "da" de prima data.

Morala: Barbatii mint numai din motive perfect oneste si logice. INTOTDEAUNA ! " :))

Dragoste la prima vedere

La prima dupa celelalte 99 adica.

Vorbeau niste colege entuziasmate despre o carte. Eu, curioasa din fire (ca pisica, deh), ma bag in vorba: "ce carte, ce carte ???". "Pai, cartea aia dragutza cu Povesti de dragoste la prima vedere." "Mda, stiu care, am vazut-o sambata in librarie."

Sincera sa fiu, m-ar fi atras mai mult o carte cu titlul "Povesti de dragoste la primva vedere dupa celelalte 99". Si asta nu pentru ca nu cred in dragostea la prima vedere. Dimpotriva. Am auzit de mult prea multe ori declaratii de dragoste la prima vedere. La a 99-a vedere erau deja declaratii de razboi. Sau despartire.

E simplu sa te indragostesti la prima vedere. Poate ca esti singur de ceva vreme. Poate ca relatia pe care o ai de ceva timp trece printr-un moment mai dificil. Poate ca e primavara si esti luat de val. Poate ca visezi cu ochii deschisi la filmul de aseara. Poate ca esti ranit si ai nevoie de o 'relatie-pansament'. Poate ca e chiar dragoste la prima vedere.

Dar daca e si la a 99-a........9999999999-a vedere atunci nu mai e nici un dubiu ! :)

A la recherche de l'espace perdu

Sambata dimineata - cartierul Pantelimon. Tramvaiul 14 se deplaseaza clatinandu-se incet lateral si sarind din cand in cand peste nodurile de cale metalica. Cer gri, blocuri gri, oameni gri. Cu o punga de 1 leu in brate stau pe scaun infofolita in haina de fash cu guler de blana roshcata primita cadou din Italia, indreptandu-ma spre cizmar.
La un moment-dat, dinspre cabina conductorului incepe sa se auda sunetul unei melodii frantuzesti. E o romanta clasica, in cel mai pur stil frantuzesc ce m-a proiectat intr-un salt in spatiu. Sunt in doua spatii diferite in acelasi timp...

Monday, February 23, 2009

Dance with me

Let's dance little stranger
Show me secret sins
Love can be like bondage
Seduce me once again
Burning like an angel
Who has heaven in reprieve
Burning like the voodoo man
With devils on his sleeve

Won't you dance with me
In my world of fantasy
Won't you dance with me
Ritual fertility

Like an apparition
You don't seem real at all
Like a premonition
Of curses on my soul
The way I want to love you
Well it could be against the law
I've seen you in a thousand minds
You've made the angels fall

Won't you dance with me
In my world of fantasy
Won't you dance with me
Ritual fertility

Come on little stranger
There's only one last dance
Soon the music's over
Let's give it one more chance

Won't you dance with me
In my world of fantasy
Won't you dance with me
Ritual fertility
Take a chance with me
In my world of fantasy
Won't you dance with me
Ritual fertility

Ciudatul caz

Pentru cei care nu au vazut inca filmul, il recomand. Filmul asta chiar merita vazut, cu toate scaparile de regie si momentele (mai mult sau mai putin) penibile in care Brad Pitt joaca rolul actorului si nu al personajului.

Povestea in schimb e superba si, daca reusesti sa te lasi prins de vraja sa fantastica si sa simti ceea ce e dincolo de limitele ratiunii, atunci ai mari sanse sa re-traiesti unul din acele momente magice ale copilariei in care citeai cu sfletul la gura cate o legenda sau poveste nemuritoare si te identificai cu personajele. E, intr-un fel, o re-interpretare a basmului Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte. Dar, spre deosebire de eroul povestii clasice, personajul nascut batran deja, cel putin la nivel fizic, nu isi doreste sa 'pacaleasca' timpul. Dimpotriva. Ia lucrurile asa cum vin, constient fiind ca fiecare clipa are valoarea sa in viata si ca varsta nu conteaza. Sau, cum ar spune Solomon "toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui."
Conteaza ceea ce simti, ceea ce gandesti, ceea ce faci. La orice varsta ai fi...

Thursday, February 19, 2009

Pierdut zambet

Il declar nul.
Gasitorului recompensa.



p.s. astept provincia

Afara

Ninge 'cu galeata'. Parca ar fi o bataie cu perne intre ingeri :)
Frumos...

Wednesday, February 18, 2009

(Re)intoarcere

Pana de curand imi era greu sa intelg pilda Intoarcerii fiului risipitor. Asemeni fiului cel mare, nu puteam sa accept reactia de bucurie a tatalui la re-intoarcerea fiului cel mic risipitor. "Nu e corect!", mi-am spus adesea, "de ce e rasplatit cel care a gresit iar cel care a fost intotdeauna corect, cinstit si muncitor, nu primeste nici o rasplata deosebita ???!!!".

E drept ca m-am pozitionat intotdeauna pe pozitia fiului cel mare, si nu a tatalui. De aici si dificultatea de a intelege reactia lui. Insa, privind acum lucrurile din cealalta perspectiva, cea a tatalui, incep sa inteleg. Fiul cel mare nu a fost niciodata nedreptatit. A primit intotdeauna dragostea tatalui si s-a bucurat de partea sa de avere. La fel si fiul cel mic, doar ca el a ales sa isi petreaca viata risipind darul tatalui sau.

Se intampla ca fiecare dintre noi sa ne regasim uneori fie in rolul Tatalui, fie in cel al Fiilor.
Poate ca o persoana draga pleaca de la noi, dupa ce isi va fi cerut partea sa din dragostea, sperantele, visele si incerederea noastra, si alege sa le risipeasca in clipele de placere alaturi de alte persoane.

E posibil ca acea persoana, asemeni fiului risipitor, sa isi dea seama totusi de greseala si sa se (re)intoarca la un moment dat. Moment in care putem fie juca rolul tatalui iubitor si iertator, bucuros ca cel pierdut a fost re-gasit, fie putem juca rolul fiului mai mare, suparat si ranit in mandria sa.

La fel de posibil e ca acea (re)intoarcere sa fie doar formala, iar fiul risipitor sa vina sub masca pocaintei pentru a cere o alta parte din dragostea si increderea noastra doar pentru a avea cu ce sa plateasca alte clipe efemere de placere. Alte si alte.

Si iar putem alege dragostea si increderea...sau mandria.

Tuesday, February 17, 2009

Joc

Copilul rade:"Intelepciunea si iubirea mea e jocul!"
Tanarul canta:"Jocul si intelepciunea mea-i iubirea!"
Batranul tace:"Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea!"


De multe ori ma regasesc in cele trei ipostaze: copil, tanar si batran. Sau, cum ar mai spune un specialist in analiza tranzactionala, joc pe rand rolul de Copil, pe cel de Adult si pe cel de Parinte.

Poate si pentru ca sunt primul nascut din familie si am un frate mai mic, am jucat cel mai adesea rolurile de Adult sau de Parinte.

Insa am uitat prea devreme cum e sa fii Copil. Am uitat cum e sa te alinti si sa te rasfeti. Am uitat cum e sa visezi cu ochii deschisi si sa iti permiti sa faci lucruri nebunesti.

Faptul ca parintii mei (ca orice parinti, de altfel) ma percep (inca...dar asta va dura probabil toata viata) ca pe un Copil, ma inversuneaza si mai tare in rolul meu de Adult - Parinte.
Realizez acum si de unde vine sensibilitatea mea la critica: pentru ca sunt atat de pornita in a juca perfect rolul de Adult - Parinte, refuz sa admit ca sunt totusi si Copil....un copil care poate uneori greseste si are nevoie de indrumarea unui alt Adult - Parinte.

Privind lucrurile din perspectiva asta tri-dimensionala, imi dau seama ca si cei cu care relationez joaca aceleasi roluri, doar ca fiecare isi alege (mai mult sau mai putin constient) rolul preferat. Acest lucru ma ajuta sa ii inteleg mai bine pe ceilalti si sper ca pe viitor sa nu ma mai simt ofensata cand o persoana draga ma trateaza ca pe un copil. Poate ca si acea persoana e de fapt un Copil care a uitat de el insusi si s-a prins in rolul Adultului - Parintelui.

Copilul din mine se manifesta mai ales atunci cand sunt indragostita. Atunci alintul ia diverse forme: sunt lebada, pisica, printesa, floare de lotus, raza de soare...

Mi-e dor de copilul din mine....mi-e dor sa fiu indragostita si alintata...

Precious

Precious and fragile things
Need special handling.
My God what have we done to You?
We always try to share
The tenderest of care
Now look what we have put You through...

Things get damaged,
Things get broken,
I thought we'd manage,
But words left unspoken.
Left us so brittle
There was so little left to give.

Angels with silver wings
Shouldn't know suffering
I wish I could take the pain for You.
If God has a master plan,
That only He understands,
I hope it's Your eyes
He's seeing through.

Things get damaged,
Things get broken,
I thought we'd manage,
But words left unspoken.
Left us so brittle
There was so little left to give.

I pray You learn to trust,
Have faith in both of us
And keep room in Your heart for two.
Things get damaged,
Things get broken,
I thought we'd manage,
But words left unspoken.
Left us so brittle
There was so little left to give.


Friday, February 13, 2009

Aceeasi marie, cu alta palarie

Mai nou (?) cica e trendi sa fii 'anti-valentin'. Trebuie sa respingem traditiile de import si sa le promovam pe ale noastre. Sa inlocuim Valentin-ul cu Dragobete-le.

Weekend-ul asta se organizeaza tot felul de evenimente si petreceri Anti-Vanentine's Day. Pentru ingretzosatii de inimioarele de ciocolata antidotul sunt prajiturele traditionale siciliene. Clasicii chilotzei cu inimioare vor fi inlocuiti de creatii semnate de designeri cu talent. Fardurile Rubi Rose vor fi eclipsate de coltul de beauty unde doamnele vor fi rasfatate in sedinte de make-up si hair-styling. Pernele din plush roshu imprimate cu fotografia celui iubit sunt demodate. Se poarta expozitiile de fotografie erotica. Plictisitoarele clasice melodii de dragoste vor ceda locul muzicii ambientale...


Ei, dar nu imi fac griji: ciocolatzelele, chilotzeii, fardurile, pernele de plush si melodiile de dragoste isi vor lua revansa de Dragobete.
Nu-i asa ? :)

Maybe I'm crazy...

I remember when, I remember,
I remember when I lost my mind
There was something so pleasant about that place.
Even your emotions had an echo
In so much space.

And when you're out there
Without care,Yeah, I was out of touch
But it wasn't because I didn't know enough
I just knew too much.

Does that make me crazy?
Does that make me crazy?
Does that make me crazy?
Possibly...

And I hope that you are having the time of your life,
But think twice, that's my only advice.
Come on now, who do you, who do you,
Who do you, who do you think you are?
Ha ha ha ! Bless your soul !
You really think you're in control.

Well, I think you're crazy,
I think you're crazy,
I think you're crazy,
Just like me...

My heroes had the heart to lose their lives out on a limb,
And all I remember is thinking, I want to be like them.
Ever since I was little, ever since I was little it looked like fun.
And it's no coincidence I've come,
And I can die when I'm done.

Maybe I'm crazy,
Maybe you're crazy,
Maybe we're crazy,
Probably...

Wednesday, February 11, 2009

Padurea dintre blocuri

Ma trezesc in fiecare dimineatza in jurul orei 6 si jumatate. La ora aia e inca liniste si nu se simte decat ingemanarea dintre noapte si zi.
In dimineata asta am auzit un cantec lin de pasare. Aproape ca percepeam si ecoul glasului ei cristalin lovindu-se printre peretii blocurilor posomorate.
M-am uitat pe geam: in fata vedeam acelasi bloc comunist, intesat de oameni obositi in cutiutele lor de chibrituri, cu zugraveala atarnandu-i dezolant in nuantze de un alb (foarte) murdar.
Am inchis ochii: glasul pasarii imi purta imaginatia spre o padure magica, invizibila, care se suprapune padurii de bca pe care o vad zilnic...


p.s. am uitat sa precizez ca acest moment de reverie a durat vreo 2-3 minute, pana a inceput o alarma auto sa piuie gratzios :)

Da' omu' cat doarme ?

Depinde de nevasta. :)


Asta face parte din seria "de ce iubim femeile" - varianta necenzurata ;)

Zizi

Zizi este pisica aia neagra tuci, cu ochi galbeni, migdalati, pe care o vad aproape in fiecare dimineata stand pe gardul curtii celor de la Wella.
De obicei sta intr-un coltz si, fiind atat de neagra, nu o observi decat daca o cauti cu privirea special.
Timp de cateava luni am admirat-o de la distanta. Dar acum, ca ne cunoastem deja, am inceput sa o salut de fiecare data cand o vad. Uneori doar in gand, alteori ma opresc si o mangai pret de o clipa...clipa in care ea se arcuieste ca un acrobat, se intinde si ma saluta la randul ei cu un mieunat numai de noi stiut...

Despre iubire

“ Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul,
Chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase,
Si cand aripile-i va cuprind, supuneti-va ei,
Chiar daca sabia ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani,
Iar cand va vorbeste dati-i crezare,
Chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile,
asemenea vantului de miazanoapte care va pustieste gradinile.
Fiindca, precum iubirea va incununa, ea trebuie sa va si crucifice.
Precum va face sa cresteti, ea trebuie sa va si reteze uscaciunile.
Precum ea se ridica la inaltimea voastra,
alintandu-va ramurilecele mai fragile care freamata in lumina soarelui,
Tot la fel va razbate pana in adancul radacinilor voastre,
Zdruncinand inclestarea lor cu pamantul.
(...)
Dar daca, stapaniti de teama, veti cauta doar tihna si placerea dragostei,
Atunci e mai bine sa va acoperiti goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce in lumea fara de anotimpuri,
unde veti rade, dar nu cu intraga voastra bucurie
si unde veti plange, dar nu in toate lacrimile voastre.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita;
Fiindca iubirii ii e de-ajuns iubirea."


Kahlil Gibran

De multe ori...

...alergand dupa lucruri palpabile trecem nepasatori pe langa sentimente ce cu siguranta ne-ar infrumuseta viata." (C.T.)


Si vom face aceleasi greseli pana cand ne vom fi invatat lectia...

Monday, February 9, 2009

Omul este o faptura care a primit porunca sa devina Dumnezeu

Se spune ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului. Avem capacitatea de a deveni cea mai buna varianta a noastra.

Cand Sfantul Vasile cel Mare a spus ca "Dumnezeu l-a creat pe om ca o faptura care a primit porunca sa devina Dumnezeu" se gandea probabil la vocatia teologica a omului si la faptul ca adevarata implinirea omului nu poate exista in afara relatiei sale personale cu Dumnezeu.
Eu inclin sa cred ca Dumnezeu nu ne-a dat porunca sa devenim mai buni. Ne-a dat libertatea de a deveni mai buni. Sau mai putin buni. Depinde de noi ce alegem. Depinde de noi cum vrem sa ne traim viata, pe ce principii (morale si/sau materiale) ne cladim existenta, alaturi de cine vrem sa progresam (sau sa regresam) .

Iertare

Unii isi permit moftul de a nu ierta chiar si atunci cand cel vinovat isi cere iertare.
Dar oare cati isi permit luxul de a ierta atunci cand cel vinovat nu isi cere iertare ...?


Eu am iertat atunci cand nu am mai iubit.
Mai am de invatat lectia iertarii inca iubind...

Adu-mi aminte...

"Adu-mi aminte sa te uit in fiecare zi ce trece absurda….
Mi-e dor de tine si de ochii tai,
Mi-e dor de tine caci te astept de-o viata
Mi-e dor de-a buzelor tale dulceata
Si de privirea ta ce-mi da fiori!

Te-astept iubite cum asteapta luna
Sa se iveasca seara dintre nori;
Te-astept sa ma saruti si-acorduri de viori
Sa-nvioreze noaprea miresmelor de roze

Si te iubesc..."


M.F.

Thursday, February 5, 2009

Prietenie

Tatal nostru carele esti in ceruri
Sinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in Cer, asa si pe Pamant.


Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua greselile noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostrii.

Si nu ne duce pre noi in ispita
Si ne izbaveste de cel viclean
Caci ale tale sunt Puterea, Imparatia si Slava
Acum de-a pururea si-n vecii vecilor.
Amin!

Wednesday, February 4, 2009

The road not taken

Acum ceva timp mi-a trimis un prieten una din poeziile sale favorite. Nu auzisem pana atunci de Robert Frost iar poezia sa despre "Drumul neumblat" a fost o revelatie.

Ideea e simpla: fiecare din noi ajungem la un moment de rascruce in viata. Si in acel moment putem alege sa mergem pe unul din cele doua drumuri.
Poetul ne spune (oftand) ca el a ales sa mearga pe drumul cel mai putin mers de altii si asta a contat, asta a facut diferenta...

Se intampla poate uneori sa nu stim exact unde anume vom ajunge daca facem o anumita alegere in viata. E firesc sa avem indoieli, sa ezitam, sa ne asumam riscul de a gresi...caci toate astea fac parte din procesul nostru de maturizare. Uneori ne surprindem pe noi insine (si pe ceilalti) facand lucruri pe care inainte am fi jurat ca nu le vom face niciodata.

Poate uneori o luam pe drumul gresit...Ne putem da seama ca nu e drumul nostru pe parcurs si putem alege alt drum. Sau ne putem da seama abia la sfarsit. Sau poate niciodata...

Privind din alta perspectiva e posibil ca toate drumurile sa duca la Roma si sa nu existe un drum gresit. Intr-un fel sau altul vom ajunge la destinatie...ne vom adapta, ne vom maturiza si ne vom fi (re)descoperi pe noi insine si lumea din jurul nostru.

Tuesday, February 3, 2009

Marimea conteaza ?

Hhhhmmmm....grea intrebare. Sau, mai bine zis, greu raspunsul. Greu de acceptat. De catre unii...


Citind tratatul asta am realizat ca intr-adevar marimea chiar conteaza.
Dar nu din punct de vedere fizic. Cel putin eu pana acum nu mi-am ales partenerii pe criteriul asta. Insa nici nu am ramas langa un partener care, frustrat fiind, incerca tot timpul sa demonstreze ceva, sa intre in competitie cu (aproape) oricine, de la straini/dusmani la cei apropiati, prieteni buni si, mai grav, chiar cu mine - nemaitinand cont de faptul ca eu sunt femeie, si, cel putin la nivelul asta practic, nu sunt posesoare de falus :)


Poate ca totul e in mintea noastra, pana la urma.
Am intalnit oameni care dpdv fizic sunt frumosi (sau cel putin asa i-am perceput eu) dar care tot nemultumiti sunt de fizicul lor. Si nemultumirea asta a lor se reflecta in ceea ce spun, in ceea ce fac si in ceea ce gandesc...