Wednesday, December 24, 2008

A moment of bliss

Se intampla cateodata sa surprind un moment deosebit. Cateva secunde in care simt ca sunt purtata in afara mersului firesc al timpului si dimensiunii spatiului (asa cum le cunoastem noi) si simt in interior un zambet, ca o binecuvantare...

Azi am (mai) avut un astfel de moment: m-am intors acasa cam pe la ora asfintitului. Un pik de ger, un cer de un albastru deschis atat de intens incat parea de cristal, impodobit cu cativa nori pufoshi si albi ca zapada, contrabalansati de cativa nori grei, de plumb. Din loc in loc cate un spatiu infinit de albastru. Soarele radiind o lumina intensa, puternica...

In momentul in care am intrat pe strada mea, a inceput sa ninga...cu niste fulgi mici si sferici. Trupurile lor lasau o urma ca o picatura de ploaie pe asfaltul gri sec.

Ninsoare asta n-a durat mai mult de 5 minute, pana am ajuns in dreptul casei mele. A fost ca atunci cand treci pe sub un nor razletz vara care te racoreste si te binecuvanteaza cu picaturile lui.

Azi a nins cu soare.
Ce minunat !

Tuesday, December 23, 2008

Batut de noroc

Am vazut de curand pe National Geographic channel un documentar despre un festival care are loc in fiecare an, intr-o mica localitate din Japonia, in luna ianuarie. La festival participa zeci si sute de barbati, de toate varstele, imbracati doar cu niste 'scutece'. Adunati toti asa, gramada, se inghesuie sa-l atinga pe Spirit Man, un personaj masculin, dezbracat si barbierit complet, care are sarcina de a traversa strada de la un capat la altul, prin multimea infierbantata de sake, pana la templu.

Se spune ca cei care il ating pe Spirit Man vor avea noroc tot anul. Toata lumea se inghesuie, dar putini sunt norocosii care ajung sa il atinga pe acest barbat (adica, ca sa ajungi sa il atingi pe acest om pt a avea noroc in anul care vine, trebuie sa fii deja norocos ca sa reusesti asta !!!!)

Documentarul respectiv prezenta povestea unui barbat trecut de prima tinerete, cu familie si nepoti, care incercase deja vreo 32 de ani de-a randul sa atinga 'norocul' in zadar insa. Un om simplu, de conditie medie, ce traia alaturi de cei dragi. Nimeni nu suferea de vreo boala si nu erau in nevoi. Duceau o viata normala toti laolalta. Dar of-ul lui era sa ajunga sa il atinga si el pe acest Spirit Man, ca sa aiba noroc...ca si cum faptul ca el avea deja o sotie iubitoare, copii sanatosi si nepoti fericiti nu ar fi fost un NOROC suficient de mare...
Unde mai pui ca, in toata busculada aia si ingramadeala de a-l atinge pe lucky man de cateva ori bunicutzul nostru s-a ales si cu vanatai si alte traume...iar de data asta se gandea sa il ia si pe nepotzelul lui cu el...

Asa e natura umana: niciodata nu esti multumit cu ce ai si parca ai mai vrea...


Sunday, December 21, 2008

Sfarcuri de plastik

Umbla zvonul ca unele vedete de la Hollywood apeleaza, printre altele, si la un truc cu sfarcuri de plastic (ma rog, silicon) pentru a arata mai sexy si mai senzuale.

Ca si cum implanturile, corectiile, lifting-urile, tratamentele, dietele, Botox-ul, cremele, make-up-ul si Adobe-ul n-ar fi fost suficiente.

De fapt, stau si ma intreb: suficiente pentru CE mai exact ? sau, mai bine zis, pentru CINE ?
Pentru a atrage atentia masculilor ? Pentru a fi cea mai tare din parcare ? Pentru a parea perfecta ?

Adevarul e ca noi femeile suntem si proaste. Si ne meritam soarta.
Oare chiar asta vrem: un barbat care sa 'ne iubeasca' pentru cum aratam ? Atractia lui fata de noi sa fie direct proportionala cu marimea bustului nostru ? Fidelitatea lui sa dureze atata timp cat avem fesele tari ? Interesul lui pentru noi sa fie indirect proportional cu numarul kilogramelor noastre ?

Aspectul fizic e important, recunosc. Si eu incerc sa am grija de trupul meu si ma preocupa felul in care arat. Dar de aici pana la a ajunge sa imi fac corecturi cu flex-ul pentru a atrage 'barbatul visurilor mele' e cale lunga.

Nu sunt perfecta, dar simt bine in pielea mea. Si daca cineva are o problema cu asta, atunci e problema lui.

Aux bons entendeurs, salut !

Friday, December 19, 2008

A Red Rose

I wish I was a red rose.

The red rose the Little Prince has tamed.
The red desert rose inspiring the song.
The red rose whose mist was captured in a perfume bottle.
The red Lancaster rose inspiring a noble battle.
The red goddish rose of Aphrodite.
The red rose my beloved one used to offer me every time we met.
The red rose my mother cares in her garden.
The red rose tattoo on my lover right arm.
The red virgin rose of Mary.
The red rose you will stop to smell along the way...

A venit si aici Craciunul

Am fost miercuri seara la un concert de colinde. Am mers mai mult pentru ca era organizat de Dan Puric pentru care am o mare admiratie si un respect deosebit.

Omul asta e un fenomen. Are o carisma deosebita si fiecare vorba a lui iti merge drept la inima. Energia pe care o degaja e aproape palpabila. Prezentarea pe care a facut-o fiecarui grup de colindatori a fost plina de intelepciune si emotie ... iar asta in ciuda faptului ca baiatul de la sunet vorbea non-stop la mobil si facea microfonie (n-ai cu cine, dom'le...)

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost un grup de maicutze care a cantat colinde scrise de detinutii politici din vremea comunistilor. Cel mai dureros de frumos colind a fost acela in care Radu Gyr povestea ca A venit si aici Craciunul... aici adica in temnita...M-am cutremurat gandindu-ma cum acesti oameni carora li se intampla o mare nedreptate si un groaznic surghiun, au avut totusi taria si puterea de a crede in Dumnezeu, de a cere iertarea pacatelor si alinarea durerilor... rugandu-se pentru mantuirea sufletelor.

Oamenii astia chiar au fost niste martiri si sacrificiul lor n-ar trebui uitat niciodata, ci pus in manualele de istorie, pentru ca sacrificiul lor nu a fost unul personal, ci a fost o jertfa spirituala adusa acestui popor...

I make them singing

De mult timp mi se intampla ca atunci cand merg uneori pe strada de ex, sau cand sunt prin diverse locuri publice, si trec pe langa vreun reprezentant al sexului tare, sa il aud cum incepe sa cante sau sa fredoneze niste versuri.


Si incep sa zambesc, gandindu-ma inevitabil la emisiunile acelea documentare de pe Discovery channel in care e analizat si prezentat comportamentul masculului in timpul ritualului de imperechere. Tipic masculin: pasaroii frumos coloratzi si inpenatzi incep sa cante niste serenade de zici ca si-au dat masterat-ul la Conservator. Broscoii in culori ireal de tari incep sa oracaie de asurzeste toata flora si fauna pe o raza de cateva sute de metrii in jurul lor. Ca sa nu mai zic de renii si cerbii cu coarnele lor mandre, care incep sa scoata niste mugete de se sperie si frunzele. La fel si celelalte jivine. Inclusiv homo erectus (ca la nivelul de sapiens nu cred ca au ajuns inca).

Monday, December 15, 2008

(Nota) 4 pentru Romania

Premiile 10 pentru Romania: in lista de nominalizari, pe locul 2 (doi) la categoria Tineri politicieni a fost aleasa de catre public nimeni alta decat ELENA BASESCU.

Daca pana acum credeam ca va fi mai bine, ca, o data cu noua generatie, lucrurile se vor schimba si vor evolua spre ceva pozitiv, acum sunt convinsa ca intr-adevar ne meritam soarta asta de kkt si suntem un neam de oportunisti comozi si superficiali.


Romania, ai nota 4 (patru) din partea mea !!!

Tine-o tot asa.

Sunday, December 14, 2008

Stii, nu esti ce-mi doream sa fii...

Ce vrei tu sa te faci cand vei fi mare ?

Intrebare tipica a copilariei noastre. Si nu numai a noastre. Sunt sigura ca (aproape) orice copil din lumea asta a fost intrebat cel putin o data ce ar dori el sa se faca cand va creste mare.

Foarte amuzant a fost raspunsul meu oficial atunci cand am afirmat ca 'eu cand o sa fiu mare, o sa mumez si o sa beau cafea'. Eu nu mai tin minte cand am spus asta, dar mama era de fata si a ramas blocata. Culmea e ca n-am fumat niciodata si cafea nu beau decat doua picaturi intr-o cana cu lapte o data pe saptamana. :)

La sfarsitul clasei a IV-a invatatoarea ne-a rugat sa scriem o compunere pe tema "Ce vreti voi sa va faceti cand veti fi mari" si a mea i-a placut in mod deosebit, citind-o la sedinta cu parintii. Scrisesem acolo ca eu cand voi fi mare ma voi face doctor, ca sa pot sa o vindec pe doamna invatatoare si pe alti oameni. Acum marturisesc ca am scris asta special, stiind ca o va impresiona. N-am avut niciodata ganduri serioase de a ma face doctor.

Cand eram la gradinita m-a dus bunica de vreo 2-3 ori la niste lectii de balet si mi-a placut. Nu stiu din ce motive nu am mai mers insa la balet...

Daca ma intrebi acum ce mi-as fi dorit sa fiu...as raspunde probabil ca balerina...si in nici un caz un biet shoricel contzopist pierdut in labirintul cubicle-urilor multinationaliste.


http://www.youtube.com/watch?v=n6-v3ZAXIGg

Alergam prin lume, plini de spume
Nu ne arde nici de glume,
Cand vine vorba de zilele bune.
Deja s-au dus la dracu sperantele, grijile,
Ne naruiesc incet visele.

Daca pozele ar vorbi,
Amintirile ar fi vii,
Am stii iar ce gandeam cand eram copii.
Probabil poza ta din rama ti-ar sopti:
"Stii, nu esti ce-mi doream sa fii."



p.s. voi ce ati raspuns la intrebare ?

Aroganta credintei

Mi se pare cel putin o lipsa de respect sa crezi ca numai religia ta e cea adevarata si ca restul sunt false.

Daca celalalt nu il cheama pe Dumnezeu cu acelasi nume ca si tine, asta inseamna ca e mai putin credincios ?Inseamna ca ruga lui e mai putin fierbinte, inseamna ca sperantele lui sunt mai desarte, inseamna ca sansa lui la mantuire nu a existat niciodata ? Si va exista doar daca se converteste la religia ta ...?


Am auzit argumente conform carora religia crestin ortodoxa de ex ar fi cea adevarata pentru ca doar la ortodocsi coboara lumina de Paste si aprinde lumanarile unora dintre cei ce se afla la sfantul mormant.
E ca si cum ar zice un hindus ca doar religia lui e cea adevarata pentru ca doar la el statuile lui Sri Ganesh sau Shiva beau laptele adus drept ofranda.

Exemplele sunt multiple si se pot gasi in orice religie. In orice religie au loc minuni, fenomene ce nu pot fi explicate logic.

Din pacate, toate aceste semne ale lui Dumnezeu si binecuvantari sunt folosite de multi oameni pentru a argumenta ca religia lor e cea adevarata...pentru ca, uite, lor le-a dat Dumnezeu un semn !

Mai grav e ca aceasta atitudine aroganta si ostila fata de celelalte religii porneste de la un nivel oficial. Musulmanii spun ca religia lor e cea adevarata, romano-catolicii spun exact acelasi lucru, la fel si ortodocsii...si toate celelalte secte mai mici sau mai mari...si uite asa neamurile pamantului se razboiesc non-stop, asta in timp ce Dumnezeul fiecarei religii indeamna la pace, iertare si toleranta...

Friday, December 12, 2008

Fetelor, nu e vina lor !!!

Daca si voi ati intalnit barbati nemultumiti de silueta lor, foarte preocupati de felul in care arata si se imbraca, care se epileaza o data la doua saptamani, se vopsesc, urmaresc in mod regulat emisiunile Fashion TV, care isi fac sau si-ar dori sa isi faca operatii estetice (si lista ar putea continua), ei bine, sa stiti ca nu e vina lor !

E vina chimicalelor. Si a poluantilor.

Scrie si la gazeta:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/113649/Poluarea-schimba-barbatii-in-femei.html

E trist....nimic nu mai e cum A fost odata...
Aveau dreptate cei de la Suie Paparude:

A fost odata ca niciodata,
7 baieti se omorau pentru o fata.
Situatia in timp s-a cam denaturat,
Baietii sunt gay, femeile barbati.
Poluarea i-a facut sa isi schimbe sexul
Isi fac modificari si corecturi cu flexul.
Si pentru ca imaginea sa fie completa
In familie barbatul a devenit chiuveta.

Thursday, December 11, 2008

M-am hotarat sa devin pitzipoanca

Nu puteam sa spun ca "M-am hotarat sa devin prost" (respectiv proasta) pentru ca blonda sunt deja.


Asta e cel mai nou proiect al meu. Si cel mai serios.

Gata, m-am saturat sa ma tot lupt aiurea pentru tot felul de proiecte fanteziste precum familie fericita, dragoste adevarata, pace interioara, echilibru emotional si implinire spirituala.
M-am saturat sa tot pup in bot fetzi frumosi care apoi se transforma in broscoi.
Mi-am propus un proiect realist, adevarat, cu mari sanse de reusita, a carui realizare ma va propulsa cu siguranta pe culmile gloriei.

Chilotzei tanga cu imprimeu leopardin am deja. Mi-i luasem sa impresionez un iubit telectual dar el mi-a recomandat finutz sa mai pun si io mana pe o carte, ca sa am orgasm intelectual. Cred ca auzise el ceva...
Tin minte ca imi luasem la un moment dat un corset din mushama, roz-bombon (nu glumesc!) dar, pentru ca nu imi cunosteam inca pe vremea aia adevarata vocatie, i l-am facut cadou unei verishoare manechine (ele isi permit sa poarte orice in fond, nu?). Cred ca o sa il vreau inapoi.
Cizmele din lac in putz sunt pe val. Fac rost de unele cat ai zice peshte (nu, nu, sa nu ma intelegeti gresit, voi lucra pe cont propriu). Bine ca nu am maritat si masca de pisicutza. Am auzit ca the pussy e la mare cautare in meseria asta de pitzipoanca. Inca n-am bani de silicoane, da' am auzit ca criza asta mondiala a afectat doar creditele imobiliare. Fard mov de la Rubi Roz mai am. Ruj roz n-am, da' o sa am.

Si o sa depun poze d'alea artistice facute in baie pe Hai Faiv. O sa fie f*tere, va dati seama. O sa le iau piul la toti. Abia astept sa ma adauge un domn telectual, sensibil si stilat in lista lui de pretene. Am vazut ca se poarta ;)



p.s. nu ma (mai) cautati pe HI5. mi-am sters profilul ieri.
p.p.s. stati pe-aproape pt noul profil !!!!! ;)

Faithless

In ultima vreme ma simt din ce in ce mai deznadajduita si ma rog din ce in ce mai mult.
Ma rog mai mult si ma simt mai deznadajduita.

Ar trebui sa ma linisteasca faptul ca alti oameni sufera mai mult si sunt mai bolnavi...? Genul asta de compatimire nu are efectul asteptat (cel putin nu la mine). Dimpotriva.
Mai tare simt deznadejdea si tristetea cand stiu ca prea multi altii sufera si sunt necajiti si poarta amaraciunea in sufletul lor uneori chiar toata viata...

Din ce in ce mai des simt ca viata mea nu se mai numara in bucurii mari si bucurii mici...ci in kkt-uri mari si kkt-uri mici...si am ajuns sa am o bucurie mare cand se intampla un kkt mic. Si invers.

Scriind toate astea poate (parea) ca imi place sa imi plang de mila...

Ce e mai rau: sa iti pierzi speranta si credinta in Dumnezeu ... sau sa isi piarda Dumnezeu speranta si credinta ... in Tine ?

Wednesday, December 10, 2008

O melodie pentru fiecare

Sunt (sau au fost) in viata mea persoane carora le pot asocia cate o melodie ... si de fiecare data cand ascult melodia respectiva imi aduc aminte de ele...

Paul Fr. H. = Zebra (John Butler)

Natalia = Who's gonna ride your wild horses (U2)

Monica = I will survive (Gloria Gaynor)

Bianca = Bolero (Ravel)

Ovidiu = One of Us (Joan Osbourne)

Ilinca = Run (Amy Mcdonald)

Mirela = Somewhere over the rainbow (Israel Kamakawiwo)

Narcis = Only when I lose myself (Depeche Mode)

Andrei = Vorbeste vinul (Parazitii ft. Bitza)

Cristian = Sinuciderea unui inger (Bitza)

Mariana = The power of love

Anamaria = Waltz of the flowers (Tchaikovsky)

Georgiana = Dance with me (Nouvelle Vague)

Mimi = Singing in the rain

Amalia&Dragos = Dance me to the end of love (Leonard Cohen)

Anca = Illusion (VNV Nation)

Gabi = Not in love (Enrique Iglesias)

............................

Cel mai (ne)inspirat cadou

Ca tot suntem in luna cadourilor, m-am gandit sa trec in revista cateva dintre cele mai (ne)inspirate cadouri pe care le-am primit la viata mea.

Cel mai simplu ar fi sa fac un clasament, nu ? :)


TOP cele mai neinspirate:
3. un ceas CD (fake, cu o curea din carton presat, cadou de la matusha, adus din China )
2. o pereche de dresuri (cu ocazia unui Craciun, de la aceeasi matusha care face comertz cu haine si are 4 magazine)
1. o crema de ghete si o perie de lustruit pantofii (de la un iubit cu care mersesem la cumparaturi si care a refuzat sa ii dau banii pe respectivele obiecte spunand ca "lasa, nu imi da banii, considera-le cadoul meu de Paste")

TOP cele mai inspirate:
3. o rochie 'chinezeasca' (de la un fost iubit, creata chiar de el)
2. o pereche de jeansi Levi Strauss (originali, adusi de cineva din State, pe vremea lu' ceashka)
1. un minunat aranjament floral (ziua mea trimis de un amic - nu iubit! - acum mult timp, din Anglia, prin curier UPS)


Voi cu ce va laudati ? :)

Tuesday, December 9, 2008

Spiritul Craciunului

Trebuie sa luam brad si sa-l impodobim. Trebuie sa luam cadouri, sa oferim cadouri si sa primim. Trebuie sa taiem porcul. Trebuie sa facem curatenie in casa. Trebuie sa alergam prin supermarket-uri dupa diverse. Trebuie sa pregatim bucate alese. Trebuie sa tinem post. Trebuie sa fim mai buni. Trebuie sa iertam. Trebuie sa ne bucuram. Trebuie sa fim mai toleranti. Trebuie sa ne rugam pentru ceilalti. Trebuie sa zambim. Trebuie sa fim bucurosi. Trebuie sa trimitem felicitari, sms-uri sau card-uri electronice cu urarile de sezon. Trebuie sa primim colindatorii sau sa mergem cu colindul. Trebuie sa ne vedem cu prietenii si musai sa avem planuri de sarbatori. Trebuie sa.

Daca chiar trebuie, atunci toate astea nu sunt decat niste formalitati, si spiritul Craciunului e mort.

De fapt, nu trebuie sa facem nimic din ceea ce nu simtim ca vine din inima ... caci doar acolo se afla spiritul Craciunului...

Ca sarea-n bucate

Printre multele oferte de a-ti pierde savant timpul pe net exista si site-ul Facebook.
Sunt sanse mari sa aveti deja si voi cont pe el, sau cel putin sa fi auzit de acest site. ;)

Printre sutele de aplicatii de pe acest site, aplicatii care te ajuta la randul lor sa iti pierzi vremea in mod inteligent, bineinteles, am dat peste una care se prezinta sub forma de chestionar, cu tema: "Tu ce gust/aroma esti?"

O fi doar o simpla coincidenta faptul ca rezultatul testului e atat de aproape de realitate ? Sau zeii virtuali mi-am trimis un semn divin ???

Nu stiu. Dar la mine cel putin se potriveste ;)

You are salty !

You bring out the best and the worst in people, because you are able to extract their true essences. Thus some people are scared to get too close to you, while at the same time some people are drawn to you and cannot get enough of you.
You like going out with friends and exploring new places and meeting new people.
Funny and sarcastic, you have a very unique and defined personality and great sense of humour. Your personality rubs off the others well and you know how to make a lasting impression.
You can be quite skepticak and thus act cautiously.
You are also a very real and honest person, and your feet are almost always on the ground. Thus people trust your judgement and you often find yourself confided in.


p.s. voi ce gust aveti ? :D

How to lose friends and alienate people

Imi pare rau daca ii voi dezamagi pe cei care se asteptau la o cronica a filmului cu acelasi nume. Am vazul filmul recent, dar acest articol nu are nimic de-a face cu filmul. Doar mi-am permis sa ii imprumut titlul pentru ca mi se pare foarte potrivit pentru a ilustra ideea pe care vreau sa o expun mai jos :)

Am observat de multe ori ca, atunci cand vreuna din prietene isi facea prieten, incepea incet-incet sa se indeparteze de cercul ei de prieteni/prietene si sa se 'lipeasca' la cercul lui de prieteni, practica fiind ca intalnirile si iesirile intre prieteni urmand a se face exclusiv cu grupul lui.
In cazurile mai grave se intampla nu numai ca intalnirile sa devina din ce in ce mai rare, ci chiar banalele convorbirile telefonice sau virtuale sa aibe loc la intervale foarte lungi de timp...

Ma dispera femeile care isi tarasc dupa ele barbatii la cumparaturi. La cumparaturile lor, nu ale barbatilor. Mi-e si mila de ei. Ii vad cum stau intzepeniti in mijlocul magazinului, mutandu-si greutatea de pe un picior pe altul, ca un cocostarc lovit de soarta, cu o fata lunga, plictisita si obosita de atatea bluzitze si rochitze imbulinate. Si lovitura de gratzie vine cand ea il cheama disperata la cabina de proba sa il intrebe cum ii vine volanashul...Mda, se pare ca femeile au capacitatea asta extraordinara de a-si pierde nu numai prietenii, dar si simtul estetic o data ce se afla in cuplu. E musai nevoie sa obtina opinia lui (ca si cum el saracu' ar purta volanashele alea). Dupa lovitura de gratzie pot urma doua scenarii: 1) el se uita lung si critic, si incepe sa comenteze, ca un adevarat expert in materie care este; 2) el isi da genele peste cap, isi tuguie buzele si zice 'iubita, tie iti sta bine cu orice mami' (asta numai ca sa scape mai repede, bineinteles ;)
Sunt unele femei care duc simtul ridicolului si mai departe (parerea mea) atunci cand incep sa se imbrace la fel (am vazut de ex cupluri care isi cumpara si poarta geci la fel, sau incaltzari sport la fel, sau fulare la fel etc). Sau incep sa se imbrace asortat identic (ea cu bluza verde si fusta neagra - el cu camasa verde si pantaloni negrii).

Femeile mai ales au tendinta de a uita de ele insele si de viata lor atunci cand sunt in cuplu. Am vazut cazuri in care, in timp ce vorbesti cu ea la telefon, daca o suna pretenul in acelasi timp, incepe sa se agite si iti zice ca trebuie sa inchida, ca o suna iubirea vietii, si ca te suna ea mai incolo...

Pe net intalnesti tone de exemple de femei depersonalizate (depersonalizate si in viata reala, nu doar pe net, din pacate). Nu se mai identifica ca fiind ele insele, eventual cu numele lor, de ex "Alina". Nu. Ele se identifica prin prisma altora. De ex "mami a lu' bebe Luci" si isi pun inevitabil poza cu ala mik la profil. Sau isi fac adresa de email si de messenger la comun cu iubitii/sotii, sau isi imprumuta parolele de la adresele personale de email. Am intalnit chiar si "nevasta de bloger". Specia asta recent infiintzata chiar exista, are si blog, bineinteles ;)

Intotdeauna am suferit de o personalitate prea puternica. Asta mi-au reproshat-o toti barbatii din viata mea.
Ce sa fac, e o boala incurabila la mine...


p.s. Asta sunt :) alta mama nu mai face ;)

Monday, December 8, 2008

One of us...

If God had a name, what would it be ?
And would you call it to his face,
If you were faced with him in all his glory,
What would you ask if you had just one question...?

(...)
What if god was one of us,
Just a slob like one of us,
Just a stranger on the bus,
Trying to make his way home
Just trying to make his way home...
Like a holy rolling stone
Back up to heaven all alone
Just trying to make his way home
Nobody calling on the phone,
Except for the pope maybe in Rome...

http://www.youtube.com/watch?v=3_PawcvFrMQ


Saturday, December 6, 2008

Despre dragoste (1)

" Dragostea este ... cand te raneste cineva ... chiar daca te doare ingrozitor, tu nu plangi, pentru ca stii ca o sa o doara pe persoana care te-a ranit ! "

Lucrul asta minunat l-a spus un copil de numai 6 ani.
Mi-as dori sa am si eu intelepciunea de a vedea lumea prin ochii unui copil...si taria de a nu plange cand cineva ma raneste in dragoste.
De a nu plange nici macar cand sunt singura, cu mine insami...

Friday, December 5, 2008

Anamnesys

Termenul de 'anamneza' e definit in dictionar in functie de context:

1. în medicină are sensul de obÅ£inere a datelor despre un bolnav cu privi­re ia apariÅ£ia ÅŸi evoluÅ£ia unei boli.

2. în psihologie şi pedagogie constituie o secvenţă a biografiei psihologice necesară stabilirii originii şi condiţiilor dezvoltării caracterului, sentimentelor etc.

3. în psihiatrie se utilizează pentru reconstituirea istoriei şi etiologiei unei psihopatii şi pentru stabilirea unor modalităţi terapeutice adecvate.

4. în sociologie permite cunoaşterea prin discuţie directă sau prin anchetă a evenimentelor semnificative din viaţa şi activitatea unui individ, ale unei familii, ale unui grup pentru înţelegerea stării şi comportării actuale şi pentru stabilirea unor direcţii de acţiune în viitor.

5. în filosofie desemnează reamintirea ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat într-o existenţă anterioară (teoria reminiscenţei la Platon).


M-am atasat de acest concept cand am citi "Republica" lui Platon, in anul doi de facultate.
Sau poate cunosteam deja acest concept dinainte de a citi pentru prima oara aceasta carte...si doar mi l-am reamintit...

Oricum ar fi, stiu ca teoria asta face parte integranta din viziunea mea asupra vietii, a oamenilor, a lumii in general...Cred in continuare ca fiecare om are in el potentialul de a deveni mai bun, mai intelept, mai iertator, mai intelegator, mai sincer cu el insusi si cu ceilalti...


Gigel

Gigel este un magnol. Magnolul meu. Pe care mi l-a facut mama cadou de ziua mea acum trei ani, si pe care l-am plantat in gradinitza din fata casei.

Va mirati poate cum de un lucru atat de delicat si de gratios poate purta numele de Gigel.
Trebuie sa stiti ca numele ii vine de la "gigea" adica "dragutz" ;)

A inflorit anul asta pentru prima oara si m-am bucurat tare mult.

Poza de la profilul meu e o poza cu una din florile lui Gigel.


Multumesc, mami ! :))

Dumnezeul lucrurilor marunte

Exista o carte cu acest titlu, dar nu am citit-o (inca).
Mi-a placut insa titlul si ideea pe care o transmite...


Daca chiar exista un Dumnezeu al lucrurilor marunte, il rog sa imi dea puterea de a gasi bucurie in fiecare zi in lucrurile atat de familiare si banale...pe care am ajuns sa le facem aproape ca niste roboti, fara chef, ca pe o rutina in care ne-am pierdut visele si sperantele...

Si tot astept intamplarea unui miracol in viata mea. Astept o schimbare, ceva extraordinar si nemaipomenit care sa ma poarte pe culmile fericirii !!!

Si daca fericirea asta e compusa de fapt din lucurile marunte....daca Dumnezeu lucrurilor marunte e de fapt una si aceeasi persoana cu Dumnezeul Cerurilor si Pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute...si doar eu in nestiinta mea il separ si il divid pe El, care e Unul singur, de la care vin si cele mici si cele mari...?

Ma simt acum ca un copil rasfatzat, care refuza o bomboana din aia simpla, 'cubaneza' (ca cele care ne-au indulcit copilaria comunista), pe motiv ca el vrea neaparat un Raffaello (by the way, astea chiar sunt preferatele mele ;)


Mda, grea povara si egoismul asta...da' daca tot mi l-am auto-asumat, macar sa nu ma mai plang. Nu ? :)

Thursday, December 4, 2008

Avem timp

Avem timp pentru toate.

Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim.


Sau ne despartim.
E si asta un fel de a muri...

In love with Badman ?

Cred ca fiecare dintre noi avem un ideal de partener pe care am dori sa il intalnim intr-o buna zi, si alaturi de care am dori sa traim o frumoasa poveste de dragoste...

De fiecare data cand m-am indragostit, personajul respectiv - judecat acum la rece - era departe de ceea ce as numi idealul meu de barbat.
Asta ce inseamna ? Inseamna oare ca am coborat stacheta si ca, din disperare sau singuratate, am ajuns sa ma multumesc cu ce pica ...? Sau inseamna ca 'altul mai bun nu gasesc', sau ca 'toti barbatii sunt la fel' ...? E posibil oare sa sufar de masochism si sa nu stiu ???!!! Hhhhmmmm....

Tot citeam articole pe diverse site-uri si forumuri care promovau teoria conform careia 'femeilor le plac baietii rai' (si invers, barbatilor le plac fetele rele). Oare chiar asa sa fie...? Care e diferenta intre un barbat puternic, independent, care stie ce vrea si stie cum sa se faca inteles si unul care face pe gigi duru', gica contra, are tot felul de pretentii si nu ofera nimic ...? Si care e diferenta intre o femeie sigura pe ea, echilibrata emotional, care stie ce isi doreste de la viata si una care face fitze, e tot timpul nemultumita si plictisita ?

De fapt, s-ar putea sa nu fie nici o diferenta...Daca iti place de persoana respectiva (si nu degeaba se spune ca dragostea e oarba) poate sa fie oricum, ca tu tot cu ea esti, sau ai vrea sa fii...

Nu stiu daca eu la randul meu am fost sau inca sunt 'oarba'...tot ce stiu e ca nimeni nu e perfect, nici chiar idealul nostru, al fiecaruia.
Si pot spune, fara sa gresesc prea mult, ca i-am cunoscut pe acei oameni cu care am fost si cu bune si cu rele, si i-am indragit asa cum erau...si fiecare dintre ei a reprezentat ceva deosebit in viata mea...de la fiecare am ramas cu amintiri si cu o lectie de viata.

Wednesday, December 3, 2008

Se cauta partener de joaca

Cerinte:
experienta in joaca cu pisicile de minim 5 ani. rabdator. intelegator. spontan. glumetz. inteligent. independent. stabil emotional. echilibrat. subtil. copilaros. intzelept. original. creativ. devreme acasa.

http://www.youtube.com/watch?v=-R4-EqR-bS8


Se ofera:
professional cat massage :))

http://www.youtube.com/watch?v=gFpU83u0Xzg&feature=related


NOTA: frustratii, obsedatii sexuali, obositii, plictisitii, ocupatii, negativistii, materialistii, superficialii, badaranii, manelistii, fustangii, mincinoshii, pampalaii, timoratii, nevroticii, nervosii, fustangii, alcoolicii, ipocritii si alte javre sa se abtina.


P.S astept provincia

Strada Sperantei

Cei din generatia mea si din generatiile dinainte isi amintesc cu siguranta de celebru cantec al Corinei Chiriac: "Strada Sperantei"

Sa-i amintiti, va rog frumos, adresa mea,
Cand va intalniti cu fericirea.
Casa cu flori , strada sperantei, la parter,
O mai astept... si mai sper ...

Un mesaj atat de profund, exprimat prin cuvinte atat de simple si o voce deosebita...

Am aflat cu ceva timp in urma ca aceasta Strada a Sperantei chiar exista si m-am bucurat tare mult :))
Strada care poarta acest nume predestinat se afla in zona pietezi Rosetti, din Bucuresti.
E posibil sa existe strazi cu acelasi nume si in alte orase. Ar fi grozav, nu ? :)

Si 'ntr-o dimineata daca va veni,
Poate sta si o viata , poate sta si o zi.
Pan' la rasarit de luna
Si sa mi spuna "Noapte buna"
Sa stiu ca exista si mi ar fi de-ajuns.



Speranta moare intotdeauna ultima...

Tuesday, December 2, 2008

La inceput a fost Cuvantul...

...si Cuvantul era Dumnezeu.

Pentru cei prea putin credinciosi (asa ca mine) am vesti bune: s-a demonstrat stiintific ca sunetul/vibratia/cuvantul chiar au forta creatoare sau distructiva (dupa sufletul omului, vorba 'ceea).

Marturisesc sincer ca pe mine ma fascineaza lucrul asta....am ramas foarte impresionata cand am citit de curand informatii referitoare la experimentele unui anumit domn japonez, pe numele sau Masaru Emoto, care a descoperit cum poate influenta cuvantul sau gandul structura cristalelor de apa inghetzate. Ei bine, acest domn a luat pur si simplu un vas cu apa, langa care a emis diferite mesaje sonore. Atunci cand mesajul era pozitiv, gen "Multumesc", apa isi modifica structura iar cristalele acelei ape inghetzate evidentiau niste forme asemanatoare fulgilor de nea, perfecte si minunate. La fel, atunci cand mesajul era negativ, apa reactiona pe masura, modificandu-si structura moleculara si reflectand cristale fara o forma bine definita, chiar haotica.
A se vedea mai jos un astfel de pe experiment:
http://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSIUnE


Un alt experiment, de care stiam deja de ceva vreme, vine sa intareasca aceeasi ipoteza: e vorba de teoria undelor sonore conform careia prin puterea sunetului materia poate fi 'aranjata', structurata, ordonata sau dez-ordonata :)
Unul dintre initiatorii acestei teorii se numeste Ernst Chladni. El a dovedit existenta modelelor pe care le pot crea undele sonore prin folosirea unui arcus de vioara, pentru a provoca vibratia la nivelul unor placi metalice peste care era asternut un strat de nisip. Astfel, el a aratat ca energia sonora a determinat orientarea granulelor de nisip dupa anumite modele. Acestea depindeau de inaltimea undei, desi dimensiunile si grosimea placii precum si dimensiunile granulelor de nisip influentau si ele tipul modelului final.
Am gasit pe net un clip in care se incearca demonstrarea teoriei:
http://www.youtube.com/watch?v=s9GBf8y0lY0



......................................